Aventura continuă

  • Publicat: Vineri, 03 Ianuarie 2014 14:57
  • Accesări: 2415

14-17 noiembrie 2013 este perioada în care s-a desfǎşurat în Capitalǎ, la “ROMEXPO” ediţia de toamnǎ a Târgului de Turism al României, ocazie cu care, ca de obicei, au fost prezente cele mai representative agenţii de turism din România, dar şi cele mai representative localitǎţi şi zone cu potential touristic din România fiind prezente în cadrul unor standuri proprii, micul nostru orǎşel fiind şi el reprezentat în mod corespunzǎtor în cadrul celui important târg de turism din România, atât în cadrul unui stand rezervat oraşului de la poalele Dealului Negru, cât şi în cadrul unor standuri rezervate hotelurilor “Dorna” şi ”Intus”, precum şi Complexului “Bradul- Cǎlimani”.

Analizând cu atenţie materialele pe care le-au avut la dispoziţie potenţialii turişti ai zonei Dornelor am constatat cǎ “rǎsfǎţata” acestei ediţii a TTR a fost, din perspectiva zonei Dornelor, localitatea Dorna Arini, care a fost beneficiara unor material promoţionale realizate în colaborare cu Ministerul Dezvoltǎrii Regionale şi Turismului şi finanţate din Fondul European de Dezvoltare Regionalǎ, aceste material constând dintr-un DVD, o broşurǎ şi pliante, toate având deviza ”Cobza de vacanţǎ la Dorna Arini”.

Consultând broşura destinatǎ localitǎţii sus-amintite, cititorii pot afla istoricul, prezentarea generalǎ, traseele turistice, flora, dar şi potenţialul turistic, în care turismul ecumenic are un rol prepoderent, în final fiind prezentate sǎrbǎtorile şi tradiţiile, un loc aparte fiind acordat “Festivalului Cetinii”. Revenind la oraşul-staţiune, precizǎm faptul cǎ un pliant redactat în limbile românǎ şi englezǎ le adreseazǎ celor interesaţi “o invitaţie la relaxare” potenţialii turişti având la dispoziţie 20 de locuri în camera dotate cu baie, televizor şi telefon, iar în restaurantul care are 32 de locuri, se pot servi, într-o ambianţǎ plǎcutǎ, mâncǎruri tradiţionale, toate aceste regǎsindu-le la vila “Iulia”.

La rândul sǎu, Complexul Balnear “Bradul-Cǎlimani” a pus la dispoziţia celor interesaţi o broşurǎ în care sunt prezentate ofertele celor 2 hoteluri cu ocazia Crǎciunului şi a Noului An (pe stil nou şi stil vechi), Sf.Valentin, Dragobetele, 1 şi 8 martie, precum şi programele “Ski în Bucovina”, “Weekend disco” (hotel ”Cǎlimani”) , precum şi ofertele pentru odihnǎ şi tratament. La rândul sǎu, hotelul “Dorna” a prezentat un pliant şi o broşurǎ în care au fost reflectate baza de tratament, procedurile, oferta pentru cazare şi masǎ, sala de conferinţe, Centrul SPA, posibilitǎţile de agreement (excursii, drumeţii, plimbǎri cu telescaunul, vizitarea celor 2 muzee din oraş) etc.

De asemeni, hotelul “Dorna” le pune la dispoziţie celor interesaţi programe speciale de Crǎciun, atât pe stil nou, în perioada 23-29 decembrie 2013, cât şi pe stil vechi, în perioada 5-12 ianuarie 2014, doritorii aflând cǎ în ambele cazuri plǎtesc 5 nopţi cazarea , iar a şasea este cadou.Totodatǎ, reprezentanţii hotelului “Dorna” au avut în stand şi un calendar. În ceea ce priveşte pensiunea “Poiana Izvoarelor”, aceasta a fost prezentă printr-un pliant, în care se regăsea oferta generalǎ pentru cazare şi masǎ, dar şi ofertele special pentru Crǎciun şi Revelion.

A fost, de asemeni, prezentat şi DVD-ul în care sunt reflectate posibilitǎţile practicǎrii turismului activ în zona Dornelor, iar alt DVD a fost dedicat turismului cultural, ambele fiind însoţite de pliante. Un pliant prezintǎ structurile de cazare din judeţul Suceava, pentru zona Dornelor existând hoteluri, vile şi pensiuni la Vatra Dornei, Broşteni, Coşna, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Panaci, Poiana Stampei şi Şaru Dornei.

La rândul sǎu, revista “Viaţa la ţǎrǎ” aduce în atenţia cititorilor sǎi satul Ciocǎneşti, supranumit de autorul articolului “satul-muzeu”, datoritǎ picturilor exterioare de pe clǎdiri. Privind în ansamblu, reprezentarea zonei Dornelor la ultima ediţie a Târgului de Turism a României a fost o reuşitǎ, motiv pentru care am ajuns la concluzia cǎ aventura turisticǎ a zonei Dornelor la nivel national continuă, dar considerǎm cǎ eforturile autoritǎţilor locale şi agenţilor economici din domeniul turismului trebuie sǎ se amplifice, pentru ca succesele de pânǎ acum sǎ nu aibǎ success efemer.

Corina David, Codrin Antoniu


Monitorul de Dorna nu este responsabil juridic pentru conținutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.

Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.

 

Ediția

Ediția numărul 246

Căutare

Mica publicitate

Trimite-ne anunțul tău și noi îl vom publica gratuit în următoarele două ediții ale Monitorului de Dorna.

Click aici pentru detalii.

Suntem pe Facebook!